Για την Χριστή Πολιτεία, την Πίστη την Αγία του Χριστού και τη Βασιλεία του Θεού

Η φωτογραφία μου
Τόσο επί της Γης Όσο και επί τοις Ουρανοίς

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

H Ψήφος του Ελληνικού Λαού


Η εντολή άργησε πολύ

Η ψήφος του Ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές ανέδειξε νικητή το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και ένα βαριά ηττημένο το κόμμα της ΝΔ.
Επίσης τιμώρησε τα αριστερά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ (για έλλειψη κυβερνητικής πρότασης), δεν εμπιστεύθηκε τους οικολόγους πλην όμως τους έδωσε μια αύξηση των ποσοστών που μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσουν στο μέλλον. Διπλασίασε σχεδόν τα ποσοστά του ΛΑΟΣ (λόγω κρίσης της ΝΔ παρά στροφής των ψηφοφόρων προς την άκρα Δεξιά)) και έδωσε πολύ μικρή αισιοδοξία στα υπόλοιπα μικρά κόμματα τα οποία είχαν τη φιλοδοξία να εισπράξουν ένα καλό ποσοστό ψήφων από αυτή την πρωτοφανή κρίση και την απογοήτευση του ελληνικού λαού που είχε εκδηλωθεί στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Η Στροφή των Ελλήνων προς το ΠΑΣΟΚ σήμαινε μόνο να εξασφαλίσει μια κάποια κυβέρνηση η Ελλάδα μπροστά στη κατάρρευση της κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή και την έλλειψη διακυβέρνησης της χώρας.
Με άλλα λόγια η Χώρα -Ελλάδα ήταν ένα ακυβέρνητο πλοίο και ο ελληνικός λαός σε κάποιον έπρεπε να δώσει το πηδάλιο έστω και την τελευταία στιγμή μιας και ο πρώην κυβερνήτης του πλοίου είχε αποφασίσει να το εγκαταλείψει.
Ο πιο αξιόπιστος υποψήφιος για αυτή τη νέα θέση του νέου Πηδαλιούχου-κυβερνήτη αναδείχθηκε το κόμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο μάλιστα υποσχότανε και μια ελπίδα ανάκαμψης ή σωτηρίας του πλοίου το οποίο από την υπερφόρτιση των χρεών είχε πιάσει πάτο και το βούλιαγμα πλέον ήταν ζήτημα ημερών.
Μετά τις εκλογές φάνηκε ότι την υπερφόρτωση του πλοίου (χρεών) – χώρας της γνώριζαν και οι δυο αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι η μόνη λύση ήταν οπωσδήποτε μια αλλαγή κυβέρνησης για να αποκτήσει η Ελλάδα ξανά μια κάποια διαπραγματευτική ισχύ για τη διαχείριση της χρεοκοπίας από το βούλιαγμα του πλοίου(οικονομίας).
Η Ψήφος του ελληνικού λαού εν κατακλείδι ήταν μια ψήφος απελπισίας και κάποιας αμυδρής ελπίδας της τελευταίας στιγμής να γλυτώσει ότι ήταν δυνατόν από αυτό το ναυάγιο το οποίο εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του αρκετό καιρό πριν τις εκλογές.

Μία ψήφος η οποία τελικά δεν μπόρεσε να σώσει το Καράβι-Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.