Για την Χριστή Πολιτεία, την Πίστη την Αγία του Χριστού και τη Βασιλεία του Θεού

Η φωτογραφία μου
Τόσο επί της Γης Όσο και επί τοις Ουρανοίς

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

O λαός αυτός με το στόμα του με πλησιάζει

.

Διδάσκουν διδαχές που είναι ανθρώπινα παραγγέλματα


Κάποιος Πρόσφυγας που έμεινε σε μια καλύβα στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Έπεσε σε χέρια χαλαστών και εμπρηστών, οι οποίοι αφού τον άφησαν νηστικό και σχεδόν γυμνό στο τέλος του χάλασαν και έκαψαν την καλύβα του και τον άφησαν άστεγο και μισοπεθαμένο κι έφυγαν.
Kατά σύμπτωση, από το δρόμο εκείνο κατέβαινε ένας ιερέας και παρόλο που τον είδε, τον προσπέρασε. Tο ίδιο έκανε κι ένας Επίτροπος ναού που παρουσιάστηκε στον τόπο εκείνο. Αφού ήρθε και είδε, συνέχισε το δρόμο του χωρίς να προσφέρει βοήθεια.
Το ίδιο έκαναν και άλλοι ιερείς που έμειναν δίπλα στη καλύβα του, σε ωραία και ζεστά σπίτια όταν έμαθαν για το κακό που τον βρήκε, αδιαφόρησαν.
Όμως ένας ξένος από άλλη χώρα περαστικός έφτασε κι αυτός στον τόπο που ήταν ο εγκαταλελειμμένος πρόσφυγας και μόλις τον είδε τον σπλαχνίστηκε.
Πήγε τότε κοντά του και άρχισε να το παρηγοράει δένοντας της ψυχής τα τραύματά του. Kατόπιν τον ανέβασε στο αυτοκίνητό του και τον πήγε σε ένα ξενοδοχείο και τον περιποιήθηκε…..

"Yποκριτές! Kαλά προφήτεψε για σας ο Hσαΐας, που λέει: O λαός αυτός με το στόμα του με πλησιάζει και με τα χείλη με τιμάει αλλά η καρδιά του απέχει πολύ από μένα.
Άδικα, λοιπόν, με λατρεύουν διδάσκοντας διδαχές που είναι ανθρώπινα παραγγέλματα".
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.